úterý 29. listopadu 2016

Až na vás v hospodě vyrukuje ožralý štamgast, neřešte to jako chlap, ale jako aktivista

Tak nám v Brně včera vyhodili z hospody Matěje Stropnického a Hollana, málem dostali po politické hubě.... 

Dalo se to čekat. Když všem, co s vámi nesouhlasí, nadáváte do nácků, extremistů a kriminálníků, sami extremismus vytváříte. A pokud za každou cenu hledáte nepřítele, vůči kterému byste se vymezili, vyvoláte střet.

O tom, co přesně se v hospodě U Poutníka stalo, se verze rozcházejí. Každopádně štamgasti z hospody dost nevybíravě vyprovodili ultrazeleného Matěje Stropnického a Matěje "ŽítBrno" Hollana ven, že s někým takovým tam sedět nebudou. Báječná příležitost pro klasické PR - udělat ze sebe oběť. 

Kde jsou ty časy, kdy si chlapi v hospodě dali po hubě a nebyla z toho politická kauza... 
Až na vás někdy v hospodě vyrukuje ožralý štamgast, neřešte to jako chlap. Pokud jste aktivista, svoláte demonstraci na svoji vlastní osobu, nazvete to "Proti nenávisti" a půjdete žalovat do médií, že toho neonacistu je třeba vyhodit z práce a živly jemu podobné (pravičáky, zahrádkáře, advokáty, jak je potřeba) nejlépe zbavit občanských práv.  

A skutečně. Článek o "fašizaci společnosti" se objevil do pár hodin hned v několika novinách. 

Jak vyhrát? Udělej ze sebe oběť!

Lidé z nové levice, jako Hollan nebo Stropnický, bezohledně prosazují svoje extrémní politické představy. Nová levice se nestydí hrát roli svazáků z minulého režimu a příliš nerespektuje občanské svobody svých názorových odpůrců. Jak "novolevicová" kavárna, tak ultras, mají něco společného.

Každá země má svoje agresivní fanatiky z Antifa, svoji Kliniku, svoje Occupy, svoje No-Borders. Pořád máme pocit, že levicový extremismus je méně nebezpečný než pravicový, protože neustále řve o "Dobru", "Spravedlnosti", "Lidských právech" a "Ochraně menšin". Ve skutečnosti tahle témata zneužívá pro svoji hru na „revoltu proti systému“ a taktiku má už desítky let stále stejnou, pasivně-agresivní bolestínství. Vítězí ten, kdo vzbudí dojem, že je mu nejvíce ubližováno. A naše přejemnělá společnost, mučená traumatem ze světové války, to baští i s navijákem.

Má syndrom týrané ženy?

Připomíná mi to příručky o sadistických psychopatech, týrajících své okolí:

Agresor se tváří jako oběť, hledá každou vzpouru, každou konfliktní situaci a demonstrativně ji předvádí jako příkoří, které ho ospravedlňuje ke zvýšení agrese. Lhaní, předstírané oběti, mystifikace a překrucování ho ospravedňuje k další agresi pod záminkou sebeobrany.... až nakonec chudák agresor v roli beránka bude muset v sebeobraně genocidovat ty, kteří ho nepodporovali a nepodporují v jeho boji za svobodu a mír.

No a vy budete zase volit Žít Brno nebo Zelené, protože "to dělají od srdíčka". A v pondělí v šest to půjdete pateticky nandat těm fašistům z restaurace U Poutníka. 

Ledaže byste tam přišli jako štamgasti už o půl šesté.
Osobně doufám, že majitel zavře podnik a pošle oba tábory, ať se jdou poprat na hřiště. Víc si tahle pseudokauza nezaslouží.




EDIT: "vyvážená a profesionální" média nejeví pražádnou snahu dát prostor k vyjádření druhému hlavnímu aktérovi. Pouze papouškují Hollanovu verzi, která obviňuje známého advokáta Spíška. Ten ale podle vyjádření druhé strany v události nijak nefiguroval. Tvrzení proti tvrzení, zaznít by měla obě. Musíme si tedy pomoci sami. Prosím sdílejte:

pátek 2.9.2016 15:21 | karma článku: 48.19 | přečteno: 18383x

Žádné komentáře:

Okomentovat