úterý 29. listopadu 2016

Jaké je pozadí masakru v Orlandu?

Kolikrát ještě?  Klasický scénář, jako už tolikrát. Podobná komunita, podobný profil pachatele, podobné blekotání zodpovědných politiků "Jak se to jen mohlo stát?"... Takže co tu máme tentokrát? 

1) Muslimská komunita, kde je standardem islámem diktovaná nenávist. Mešita v Orlandu si v dubnu pozvala na přednášku íránského imáma, který tvrdí že zabíjet homosexuály je vlastně projevem soucitu.

2) Vrah je bývalý newyorský sekuriťák, integrovaný muslimský mládenec z afghánské rodiny, volič Hillary Clintonové - žádná sociálně frustrovaná "oběť systému". Jeho tatínek je ovšem fanoušek Talibanu.

3) Byl otevřeně homofobní, v práci mluvil o zabíjení lidí. V Americe, kde se jako hate-speech šetří každá pitomost, to ale nikdo neřešil - kvůli strachu z obvinění z islamofobie.

4) Před střelbou volal na tísňovou linku 911 a vyjádřil věrnost vůdci abú Bakr Bagdádímu. K atentátu se přihlásil Islámský stát.

5) Gay bar, který si bigotní vrah vybral, byl gun-free zone. Oběti tak neměly proti útočníkovi naprosto žádnou šanci.

5) Barrack Obama je ve svých projevech už zase "hluboce šokován", mluví o terorismu, ale nevysloví to slovo na i-... Na vině jsou prý zbraně.

6) Média jako obvykle pracují na vytvoření standardního obrazu náhle zešílevšího samotáře. V USA se konala demonstrace proti islamofobii. Facebook zablokoval stránku známé islamokritické novinářky Pamely Geller. Následovat budou žádosti o dotace a integrační a začleňovací granty. 


Pořád stejné, už léta. Západ si své vrahy prostě systematicky pěstoval a pěstuje. Politickou korektností, odmítáním byť jen pojmenovat příčiny problémů, dvojím metrem pro nááboženská specifika, tolerancí netolerance nebo otevřené agrese maskované za víru.


Kdyby vás třeba zajímalo, co po masakru v Orlandu na internetu píší někteří muslimové: Turecký deník Yen Akit, který má názorově blízko k vládní straně AKP prezidenta Recepa Erdogana, uvedl zprávu o masakru titulkem „Počet mrtvých ve zvráceném gay baru dosáhl 50“.


Část muslimů je lidsky zhrozena, část ale jásá, protože vrah naplnil alláhovu vůli. Nenávist k homosexuálům a dokonce i požadavky na jejich zabití jsou obsaženy přímo v islámské věrouce. A islámské státy, kde vládne šaríja, podle ní také konají. A popravují.


Podobné reakce by se jistě našly i mezi křesťanskými fundamentalisty. Je tu však jeden rozdíl: Islám má sice různé směry, různé výklady - shia, sunni, hanafi, maliki ... v tom pro nás podstatném se ale bohužel neliší. Homofobie, diskriminace žen, nenávist k neislámskému, agrese a nadřazenost vůči lidem mimo islám, to vše je nedotknutelné jako Boží zjevená vůle. A tu je povinen ctít a přijímat každý věřící. Nebo aspoň tiše tolerovat. Protože změna - bidah - je zakázaná. Je to smrtelný hřích a smrtí se trestá.

Dokud budeme pokrytecky tvrdit, že islám je správně, nemůžeme jeho vyznavačům vyčítat, že něco tak správného následují.

Dokud budeme tvrdit, že islám je správně, budeme podporovat islámský teror.

Možná by to mělo zajímat ty, kdo bojují za práva gayů a lesbiček. Ale chápu, že když někdo zároveň usilovně zápasí s islamofobií, nemůže stihnout všechno.


Psáno pro iDNES
pondělí 13.6.2016 12:26 | karma článku: 42.86 | přečteno: 3423x

Žádné komentáře:

Okomentovat