neděle 15. října 2017

Hate crime: Pořadatel festivalu Žižkovská noc napadl kapelu kvůli odznáčku

"Vykopl jsem jen z hospody, ať se zabalej a ihned táhnou do prdele a že si v Praze už nezahrajou."Agresorem je Marek Dočekal, pořadatel Žižkovské noci. Budou příště součástí festivalového programu i pogromy na lidi, co se nelíbí?


psáno pro Samizdat2016.cz




Členové kapely Na rovinu byli hrubě napadeni kvůli odznáčku vyjadřujícímu názor. Agresorem je Marek Dočekal, pořadatel Žižkovské noci. Připomíná vám to doby dávno minulé a vyhazovy kvůli nápise na tričku nebo délce vlasů? Mně ano.

Aby bylo jasno: nosit placku "islám v ČR nechceme" je stejné jako nosit placku "komunismus v ČR nechceme" nebo "nacismus v ČR nechceme". Ideologie jsou a musejí být předmětem veřejné diskuse. 

Jde o typický případ hate crime - útoku na základě názoru, pohlaví nebo rasy. Agresor si nepřipouští protiprávnost svého jednání, staví se nad zákon, je přesvědčen, že koná dobro. Jeho blud o vlastní nadřazenosti mu legitimizuje útoky vůči těm, kteří se od něj odlišují názorem, životním stylem nebo barvou pleti a cítí se oprávněn omezovat jejich základní práva.

Od verbálních útoků a šikany k útokům na lidi na ulici a k pogromům je jen kousek, protože princip je stejný. V Německu už tenhle ultralevicový teror provozuje ANTIFA vůči AfD. Včetně vytloukání oken, přepadení na ulici a podpalování aut. Takže to není úplně k smíchu.

Celá záležitost je v rukou právníka. Kapele nebyl vyplacen ani nasmlouvaný honorář za odehrané vystoupení. Doufejme, že podobné útoky bude řešit i kampaň ministerstva proti násilí z nenávisti Hate Free Culture, stejně jako šikanu homosexuálů, útoky na židy a cikány nebo strhávání šátků muslimkám. Násilí z nenávisti není v zájmu žádné společnosti. Ať už se nám jiný názor líbí nebo nelíbí.


Kádrováci a zákazy vystoupení? Kdo se nepoučí z minulosti, je nucen ji opakovat. 


Na diskusi k postu je fascinující okamžitý nápor agresivních fanoušků ultralevice, kteří útoky obhajují, protože "nácek" přece nemá žádná lidská práva ... ať už tak označíte kohokoliv. Nechyběly výzvy k násilí vůči lidem s odlišným názorem, požadavky na profesní i fyzickou likvidaci a zákazy vystupování.

Zkušený rocker, který zúčastněné agresivní diskutéry vyzýval k respektu a k toleranci k ostatním, byl sprostě napadán členem vedení Mladých Zelených, transgender bojovníkem za oboupohlavné koncovky/i a záchodky/i Ferynou.Nakonec musel smutně konstatovat, že tahle angažovaná letka smutně připomíná bolševické praktiky, které kdysi sám zažil od soudruhů z StB. 

Co v diskusi navrhují mladí a progresivní bojovníci za krásný nový svět? Festival politické písně, zákazy vystoupení, povinné přehrávky a kontrolu kádrového profilu. Kdo se nepoučí z minulosti, je odsouzen ji opakovat. Kvalitní bolševické kádry bez historické paměti už bychom našli.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Celý post i s diskusí zde:

Žádné komentáře:

Okomentovat